Träning

Running Contacts.

2016-08-18 22:04 #0 av: Jetaime

Någon här som har running contacts på sin hund? Och någon som vill dela med sig av hur ni tränade in och började med det? Hur långtid tog det? Hur ofta tränade ni? Vilka motgånger och svårigheter stötte ni på? (och vad har ni för hund?)

Framförallt så är jag väldigt intresserad över att höra om någon kört en annan metod först (tex. 2på2av) och sen tränat om?

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Besök gärna min hemsida: www.lillarod.weebly.com 

Anmäl
2016-09-21 23:50 #1 av: brandys_blogg_se

Har en malle som jag hoppar väldigt mycket fram och tillbaka med mellan 2på2av och running, hon tycks inte störas av det så länge jag säger rätt kommando en bit innan. Vi är inte i närheten av färdiga med running träningen och kan knappast kalla mig någon expert men har bara kört på shaping och just nu experimenterar vi lite med utlagd leksak/kasta leksaken för att se vad som ger bäst resultat.

När vi började med det nu igen så har jag kört med balansen på full höjd (har tidigare haft den sänkt) men bara korta släpp så att steget hamnar rätt och klickat för träffar. Sen allt eftersom utmanat henne med att försöka få henne att missa = belöning utestår. Vilket i sin tur leder till att hon får tänka till lite om vad skillnaden från belöning mot inte belöning är. Har fungerat rätt bra ändå och jag tycker mig börja se en förståelse hos henne. Än så länge rullar träningen på och det är inte allt för mycket motgångar. Running passade oss riktigt bra!

Mitt starkaste tips är väl att filma hela träningen och i början prova sig fram för att sedan kolla på allt i slow motion och då kolla på detaljerna, vad funkade, vad funkade inte.

Jag bloggar en del och kommer skriva så mycket jag kan om vår RC resa, nouw.com/fullfart ifall du är intresserad av o läsa mer om vår rc träning ☺️

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.