Annons:
Etikettträning
Läst 605 ggr
Ktisroinen
2013-07-20, 15:43

Motivera!

Hej allihopa!

Vi har en liten sötnos här hemma som är en blandras mellan collie och powder puff. Han är strax under året och vi har börjat smygstarta agilityträningen. Det är min första hund och jag har aldrig hållit på med agility. Min vän är dock mycket erfaren och hjälper oss en massa. Max (som vår hund heter) är grymt snabb och älskar att springa! Han vänder på en femöring och är sjukt smidig. Solklar agilityhund säger alla som får se honom.

Men så kommer vi då till vårt lilla problem. Han är inte särskilt motiverad av leksaker, utan köttbullar ska det vara. Det gör han vad som helst för! Men godis är ju lugnande och agility kräver ju lite fart och fläkt. Vi håller på att fokusera mest på slalomen just nu och använder oss av hjälpbågar. Det funkar ganska bra när jag slänger köttbullen när han är halvvägs igenom. Men det blir ju ingen raketfart direkt. Han tycker att bollar är jättekul, i typ två kast o samma sak med ett rep som man har dragkamp med, kul en liten stund liksom.

Någon som har några bra tips på att få hunden att gå igång lite mer på leksaker? Skulle så gärna vilja ha en sån hund som gör precis vad som helst för att få leka med leksaken. Men så vet jag ju också att hundar, liksom människor, kommer i olika energinivåer och vår lille fis är av medelenergi.

Annons:
Upp till toppen
Annons: