Annons:
Etikettträning
Läst 395 ggr
CayKantos
2016-10-05 07:58

Kontaktövningar!

Hej hindrade bara om ni hade tips på kontaktövningar? Ska hjälpa en kompis med hennes valp hon vill köra agility med men eftersom han inte är färdigutvecklad hade jag tänkt vi kunde köra lite kontaktövningar nu här i starten!

Instagram
@TwoPawsAhead ◇ @M4rkPhotography

Annons:
Fisherling
2016-10-05 09:53
#1

När det kommer till att lägga grunderna för agility är det nog mera följsamhetsövningar hon vill hålla på med. Kontaktövningar är bra för lydnaden, men i agility handlar det ju om att hunden ska följa oss och läsa av vårt kroppsspråk, inte stirra oss i ögonen 😃

Att gå i skog och låta valpen hålla koll på och följa en själv istället för tvärtom är en bra grund. Om man inte har en valp som springer bort allt för långt alltså. Då kan man välja stigen valpen inte tagit, man kan springa och gömma sig bakom en sten eller ett träd när valpen inte tittar och så blir det fest när den hittat fram. Helt enkelt gäller det att öka värdet för valpen att hålla koll på vart dess husse/matte går och hur den rör sig. 

Att lära valpen att runda föremål, så som lyktstolpar och träd, är jättebra inför agility. Först lockar man runt valpen, sen skickar man när man står precis vid lyktstolen, sen när man står ett steg bort, två steg bort, tre meter bort.. Jättebra sätt att öva valpen på att ta sig bort från matte/husse, då man inte gärna vill ha en hund som är klistrad vid benen på en när man kör agility. 

Krypa under filtar och stolar för lite godis, balansera på stockar och stenar i skogen, röra sig fritt i kuperad terräng, det finns massvis med övningar man kan göra för att förbereda inför agility 😃 Jag började till och med vänja Tinja vid att skapa oljud själv inför vippen genom att låta henne söka godis i en högkantad plåt full med konservburkar.

Frida B
2016-10-05 14:56
#2

Som #1 säger är det inte kontaktövningar man brukar fokusera på i agilityn utan följsamhet men även självständigt arbete. Sen kan man ju träna lite "bank" lekar (alltså två på två av på gungan och vänja vid dunsen), tunnlar, handling med hinderstöd…

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

Upp till toppen
Annons: