Etikettallmänt
Läst 1118 ggr
Soffuknow
2016-07-09, 16:04

Agilityfrågor!

1. När ska man börja träna Agility? (Jag vet att för att tävla måste hunden vara minst 18 månader, men för träning?) 2. Är det något speciellt med agilitymodell på halsband? Har hört att man inte får använda halsband eller sele på hunden under tävling, men varför har man då agilitymodell? För träningen? 3. Vad för kommandon ska hunden helst kunna inför träningen/tävlingen? 4. Vart kan man köpa bra men inte allt för dyra hinder? 5. Vart kan man kolla olika kurser, och info om tävlingar osv? Jag är väldigt ny i "agility-intresset" och har precis skaffat valp (som är ca 12 veckor nu) och tanken är att han ska bli Agility-hund.

Frida B
2016-07-09, 18:05
#1

1. När hunden är färdigväxt :) för att jämföra. En Jack Russel kanske kan börja vid 1 års ålder medans en Grand Danois bör börja vid 2 :) 2. Menar du agilitykoppel? Det är som en kampleksak bara att det finns en hake man kan koppla till sele/halsband :) vid tävling kan man använda det istället för leksak, för kopplet kommer ändå alltid ligga vid mål. 3. Stor skillnad på träning och tävling. Till att börja med kan man lära hunden stanna kvar tills man ger ett frikommando. Sen finns det massa kommandon man kan träna in på träning inför tävling :) om man nu vill tävla. Fram är ett bra kommando, lära hunden att springa framåt. 4. Rusta har :) 5. Kurser kan man kolla på lokala brukshundsklubben, eller googla "agilitykurs Göteborg", men byt ut Göteborg mot där du bor ;) Kul med valp! Glöm bara inte bort att låta valpen vara valp, har också en valp som ska bli agilityhund bland annat :) man kan ju börja lite smått med att leka med tunnlar osv!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

Jetaime
2016-07-15, 09:31
#2

Ang. halsband brukar sk "agilityhalsband" vara ett halsband med två öglor som man knäpper ihop med kopplet så när man tar av kopplet så kommer automatiskt också halsbandet av. Lätt att ta av och ingen risk för att man glömmer halsbandet på. Hunden blir diskad om man glömt ta av sele/halsband/fästinghalsband på tävling.

Här har du en bild: http://trickhundarshop.com/index.php?route=product/product&product_id=178

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Frida B
2016-07-15, 11:39
#3

#2 jaha! Då har vi hört olika ^^

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

Jetaime
2016-07-15, 16:56
#4

#3 Hm.. Hon skrev halsband :) men det finns såklart kampkoppel också som en del använder till agilityn!

Frida B
2016-07-15, 17:16
#5

#3 haha sak samma enligt många så trodde det var det TS menade ^^

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

Soffuknow
2016-11-08, 18:58
#6

Känner att detta är ett väääldigt sent svar, haha. Men har nte varit inne på iFokus alls på flera månader. 

Men tack så jättemycket!

Upp till toppen