Hinder

Vilka hinder behöver din hund bli bättre på?

2012-08-20 10:29 #0 av: Emaljoh4

Vilka hinder behöver din hund träna lite extra på?

Tänk er in i situationen att ni är på tävlingsbanan, är det något/några hinder ni är osäkra på att hunden kommer ta klockrent?

Anmäl
2012-08-20 10:31 #1 av: Emaljoh4

Jag är lite tveksam på slalomet, och liite för gungan.

Anmäl
2012-08-20 12:28 #2 av: Vargafrost

Med Idelma är det slalom och vippbrädan, resten är ingen tvekan. Med Gerpla får vi se när vi kan börja köra ordentligt. Glad

Anmäl
2012-08-20 13:09 #3 av: SheltieDog

Slalom. Vet aldrig säkert om det kommer gå helt denna gång eller inte... Hindret vi kampas mest med på tävlingsplan att få rätt på där. Och sedan kontaktfält slarvars det ibland.

Anmäl
2012-08-25 12:27 #4 av: CelsiusT

Slalom, det känns alltid tveksamt. Det är främst ingången och utgången, han slarvar ibland.

Vippbrädan har vi fått börja om med efter att han ramlade och blev rädd. Den börjar fungera bra men det är ändå en del jobb kvar för att få den ren.

Sedan har vi en luring med däcket. Det fungerar klockrent. MEN!! ibland på tävling så har han stoppat och bitit i det. Jag vet varför och det är när jag använder "hoppa" som kommando istället för "däcket", ibland blir jag förvirrad i all hast och säger fel och då vet han inte om jag menar att han ska ta det, då blir han osäker och reagerar med att stanna och hugga i däcket. Om det är en bana som tillåter mig att rent handla in honom i däcket så är det inga problem men ska jag skicka honom till däcket så gäller det att jag har tungan rätt i mun.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2012-08-25 15:55 #5 av: [Penny&Skoja]

Oj det är mycket men då är jag perfektionist haha ^^ Det vi har mest fokus på nu är ingångarna i slalomet och däcket , På hemmaplan missar hon aldrig däcket men borta litar jag inte alls på att hon tar däcket , Skulle behöva göra egna dck och byta ofta =) Sen kontaktfälten dessa tråkiga kontaktfält =)

Anmäl
2012-08-25 21:06 #6 av: mejamylove

slalom och alla kontaktfält dock så kan hon slalom men jag är inte säkert på att hon tar det KLOCKRENT! :)

Anmäl
2012-08-25 21:26 #7 av: Letfors

Främst är det slalom i tävlings situation som är våran största finde, på träning tar hon det skit fint, men sen när vi tävlar så blir det bara panka av allt! Har ännu inte klurat ut hur jag ska lösa det, det var väldigt bra i en period och sen så fall vi tillbaka igen...

Anmäl
2012-08-26 16:43 #8 av: Kitten86

Som de flesta andra här svarar jag SLALOM. Eller rättare sagt, han har ett klockrent driv och han suger på hindret vid kommando "slalom" men han har en tendens att kliva in på rätt sida men andra porten... Går vi lungt emot, från olika vinklar, så är det inget problem med iom farten från en hel bana så blir det inte lika bra...! Det är det som sätter käppar i hjulen på våra tävlingar.

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.