Presentationer

Ny på agility - Ny i Stockholm!

2013-01-07 18:11 #0 av: sarae

Hej!

Tänkte lägga ut en liten trevare här :D Jag är nyinflyttad i Stockholm (Bromma) och har en liten blandras tik (sheltie x whippet x pudel) på ca 1 år som jag skulle vilja komma igång och träna bland annat agility med. Har aldrig tränat agility innan, så jag är helt grön på området. Har letat kurser, men förståeligt nog verkar de flesta börja fram emot sommaren.

Det jag undrar är om ni har några kurser ni särskilt kan rekommendera? Någon brukshundsklubb som sysslar mycket med agility där man är välkommen även med blandras? Vill komma igång och träna det mesta egentligen och det skulle vara trevligt att lära känna lite folk i stan i samma veva och kanske få träna med andra :D

Lite luddigt inlägg men kort och gott så söker vi tips på agility kurser, trevliga klubbar samt trevligt folk att få träna med... gärna allt i kombination :D

Hälsningar

Sara & Önska

 

Anmäl
2013-01-07 21:56 #1 av: Vargafrost

Välkommen, till agilityvärlden, Agility ifokus och till Stockholm! Skrattande

Jag bor själv i Sollentuna och tränar på Stockholmsavdelningen som ligger i Kista. Har aldrig stött på några problem för att jag har en blandras, heller inga sura miner för att min unghund älskar sitt eget skall.
Väldigt trevliga människor och duktiga instruktörer, och har både en del kurser och träningsgrupper.
Nu vet jag inte hur Hundungdom ställer sig till äldre deltagare, men jag vet att dom har ridhusträning nu fram till i mars-april någon gång. Du kan ju alltid maila dom och kolla om du kan komma. Jag har för mig att det kostar 20 kronor eller så per gång som HU-medlem. Där finns det möjlighet att träna diverse, det finns även tillgång till agilityhinder.

Anmäl
2013-01-08 18:27 #2 av: Michaela-N

Nu tänkte ju jag skriva om min fantastiska klubb men det har ju #1 redan gjort!

Bor också i Sollentuna och tränar på SBK Stockholmsavd och Stockholms HU. Kan varmt rekommendera dem. SHU har även ridhusträningar varje söndag i Solna. Du måste dock vara under 25 för att få vara medlem i SHU, men i SBK går det bra oavsett ålder.


Anmäl
2013-01-08 18:40 #3 av: sarae

Tack så mycket för tipsen :D Har skickat iväg ett mail till Stockholmsavdelningen med frågor om medlemskap och kurser :D

Som jag förstod det så anordnas agilitykurser, men de fanns inga spikad ekurser ännu?

Är tyvärr 30, så SHU är tyvärr lite för sent för min del ;)

 

 

Anmäl
2013-01-08 18:51 #4 av: Michaela-N

#3 Kurser ordnas sällan/aldrig på vintern i alla fall i den klubben.

Agility är ju väldigt säsongspåverkat.


Anmäl
2013-01-08 20:13 #5 av: Vargafrost

#3 Jag tror att det kommer upp en del kurser i mars-april, när det börjar bli "behagligt" ute igen. Ska vara årsmöte/medlemsmöte nu under våren också, dock inte koll på datum i huvudet.

Anmäl
2013-01-08 20:37 #6 av: Michaela-N

#5 20 februari tror jag? Ska du gå?


Anmäl
2013-01-08 21:05 #7 av: Vargafrost

#5 Det låter bekant. Jag har inga planer i februari än, är jag hemma så lär jag gå. Glad

Anmäl
2013-01-10 12:35 #8 av: Emaljoh4

Välkommen hit Sarae! Glad Hoppas du kommer trivas!

Jättesöt bild på er!

 

Vilken ras tycker du slagit igenom mest både utseende- och beteendemässigt?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.