Inlärning

kontakt fält?

2013-04-01 16:52 #0 av: connie98

Hej!
Jag har tränat agility ett bra tag nu men aldrig riktigt tagit tag i kontakt fälts träningen. Han brukar ta dem men jag skulle tycka det vore kul om ni ville berätta vilka metoder ni använder :D Just for fun you know! ;)

Anmäl
2013-04-03 16:44 #1 av: Asuna

Jag har en ganska spidad hund så jag var tvungen att lära honom stanna innan jag kunde få honom att inte flyga ned från höga A eller balanshindret. Skämtar

Anmäl
2013-04-03 16:53 #2 av: Emaljoh4

Jag har inte heller riktigt tagit tag i kontaktsfältträningen, hon är inte så "hoppig" eller "speedad" på banan heller. Ler

Men skulle jag använt mig av en speciell metod skulle det nog bli två tassar på kontaktfältet och två på marken. 

Anmäl
2013-05-30 05:41 #3 av: CelsiusT

Jag tänkte 2av2på när jag tränat, men min hund fattade konceptet snabbt så jag la inte ner så mycket energi på det. Därför blir det inte riktigt 2av2på, men han springer ända ner och jag brukar säga sakta och då saktar han in och inväntar min signal. Borde kört ordet 'trampa' istället. Men jag kör par automatik sakta för det är ju det jag vill att han ska göra (han vet vad det betyder sen innan) och då blev det naturligt att det ligger rätt i munnen på mig.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2013-05-30 12:42 #4 av: Blodfot

jag kör också två på två av, funkar super bra på min! 

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-05-30 18:14 #5 av: sarae

Vi har tränat med tasstarget, men sen fokuserad ejag mer på hinderinlärningen och blev slappare med kontaktfälten, vilket gör att det nu slarvas enormt mycket. Ska börja träna med en ny metod nu på tips av min agilityinstruktör, så får vi se om det hjälper bättre på slarvmaja. 

Anmäl
2013-05-31 14:04 #6 av: CelsiusT

#5 Vad är det för metod?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2013-06-01 09:36 #7 av: sarae

#6 bakdelskontroll övning egentligen, som går ut på att hon ska backa upp på en bräda/bok, lägre plattform eller liknande, ha baktassarna på den och framtassarna på golvet (egentligen 2 av 2 på), och där belönas och endast släppa den positionen på en fri/körsignal. Tanken är att bygga så mycket värde för den positionen att senare när man börjar belöna genom att kasta godis bakom plattformen så ska hon ta vägen över plattformen och stanna i rätt position ändå, även om hon inte backar, och detta på olika underlag såklart. Har en kompis som har tränat sin hund på liknande sätt och den hunden har ett tokfint kontaktfältsbeteende. 

Annars om man vill använda sig av hjälper i träningen och jobba på running contacts så finns det ju numera te.x kontaktfältsbågar att köpa  (eller bygga själv) - 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.