Allmänt

Agility i rullstol

2014-01-26 14:29 #0 av: CelsiusT

Jo man har ju sett några ekipage där föraren sitter i rullstol och det är ju helt otroligt att se samarbetet och glädjen i sporten trots ett så pass stort hinder.

Men vad händer när hunden hamnar i rullstol?

Såg denna länk på facebook och undrar vad ni tycker?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-01-26 17:41 #1 av: Kitten86

TS: Länken leder ingenstans Ledsen

Jag har ännu aldrig sett en förare som sitter i rullstol, och som håller på med agility. Men jag skulle vilja se ett sådant ekipage någon gång! Finns en vilja så finns en väg, så självklart ska man hålla på med agility om man vill det oavsett om man är gående eller handikappad...

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-01-27 16:04 #2 av: CelsiusT

Här ska artikeln vara

Här är filmen på youtube från #0

#1 Här är ett ekipage med föraren i rullstol

Här är en till

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-01-27 16:14 #3 av: CelsiusT

Hittade ju fler ekipage som köra agility i rullstol--> Här

---> Och här


Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-01-27 18:13 #4 av: Kitten86

#2
Underbart att se, även om klippet var kort. Har tänkt tanken själv att om jag själv någon gång skulle hamna i rullstoll så kommer jag att fortsätta hålla på att träna och täcla aktivt med min hund och inte låta det påverka mig. I samband med det har jag tänkt på att man, ännu, inte ser så många handikappade eller rullstolsburna som håller på med sporten. Jätteroligt att se att dem finns!

Agility är ju en sport som handlar om att hunden ska ta sig genom en hinderbana. Är hunden rullstolsburen så hoppar den ju inte banan och vissa hinder, som ex. slalom, blir svåra att genomföra via orginalhinder. Men jag kan tycka i dte stora hela att självklart ska en hund kunna hålla på med en sport oavsett om den har något hinder.

Sen kommer ju själva frågan om man ska låta hundar "sitta" i rullstol eller inte. Själv kan jag ärligen säga att jag är lite tudelad i frågan. Jag kan tycka att man inte ska få hybris och "rädda det som räddas kan" men att man däremot absolut ska göra det man kan för ett skadat djur om det kan leva ett lyckligt och fullt liv efter skadan. Hunden i filmen i #2 ser ju inte ut att vara missnöjd över sin situation. T.o.m lite gulligt hur den hoppar med framdelen när den tar sig mellan hinderstöden Skämtar

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.