Tävling

anmäla eller inte?

2015-05-07 21:14 #0 av: IngridSvensson

Hej!

Jag och min hund har tränat agility på gården här hemma nu i vår. Han gillar det och jag med. Vi har 7 mil till närmsta brukshundsklubb sen jobbar jag heltid, så vi har inte direkt världens bästa förutsättningar att ta oss iväg till bhk.

Men jag vill gärna pröva på att tävla i klass 1 med min hund i sommar. Är det dumt att anmäla oss till tävling fast vi aldrig gått på kurs? Jag har lärt mig själv hur det ska gå till,men aldrig gått kurs eller tävlat.

Är det dumt att anmäla till tävling för att pröva och ha kul? Tror ni folk blir irriterade på oss om vi gör väldigt många fel? Haha Jag vet inte men är lite osäker mig.

Anmäl
2015-05-07 21:23 #1 av: Inkanyezi

Du kan gott anmäla dig och hunden, jag ser inga problem. Om du tränar in momenten och läser på ordentligt tror jag inte att du kommer att göra mycket fel. Du får säkert också tillfälle att titta på andra innan du själv ska gå.

Anmäl
2015-05-07 21:28 #2 av: IngridSvensson

Då gör jag det! Kände att jag behövde få lite respons från någon annan för att våga anmäla oss. Tack! :)

Anmäl
2015-05-07 23:13 #3 av: Frida B

”Kör!”. Hunden tar första hopphindret, missar andra och sen är det kört. Han springer runt på banan som om han vore världens lyckligaste hund på en agilitybana, vilket är precis det han är, men han lyssnar inte på mig. Så där står jag, och kan bara titta på när han springer runt utan att göra någonting rätt. Tillslut får jag tag i honom, går av banan och tänker ”nu kommer alla skratta, de kommer säga att vi inte får tävla mer p.g.a. hundens oacceptabelt beteende”.

Jag möts till min förvåning enbart av glada leenden av de som sitter vid bordet, och människor som kommer fram till oss och gratulerar oss för att hunden hade så himla roligt. Ingenting annat än positiva kommentarer!

Här beskrev jag min första officiella tävling. Går det fel så får man se det positivt, ni är där för att ha roligt :) På samma tävling såg jag en tävlande vars hund hoppade upp i en av domarnas knä. Så kan det gå till i klass 1... ;)

Men är ni osäkra, ställ upp inofficiellt en gång. Det är typ träningstävling, finns blåbärsklasser med enklare banor, man får göra lite som man vill. Slalomen brukar vara lite kortare osv.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2015-05-07 23:24 #4 av: IngridSvensson

Åh haha! Ja det ska ju bara vara roligt. Jo det var ett bra tips! Haha vad mysigt! Jag får ta det som det blir och se det som en rolig erfarenhet. :) #3

Anmäl
2015-05-08 00:08 #5 av: TeaOchHanna

Jag har precis tävlat med min tik för första gången :) Hon sprang av banan, in i ett funktionärstält för att säga hej till alla fantastiska människor. Utöver det blev det en hel del missar och diskning men vi genomförde hela banan och fick applåder ändå ;) 

Anmäl
2015-05-08 09:12 #6 av: IngridSvensson

Haha vad härligt! Man kanske inte ska göra en så stor grej över såna gånger kan jag tänka mig. #5

Anmäl
2015-05-25 10:18 #7 av: TeaOchHanna

Nej precis! Huvudsaken är att du och hunden har roligt! Och min hund hade skiiitkul!! :D 

Anmäl
2015-05-25 15:25 #8 av: Jetaime

Jag tycker absolut att ni kan anmäla er om du känner att ni är redo. Det jag tänker kanske blir jobbigast/svårast(?) är om hunden inte är van vid att det händer massa runt omkring, för på en agilitytävling är det allt annat än lugnt både utanför och innanför banan.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.