Träning

hur lärde ni in "fram"

2015-07-11 11:40 #0 av: [.Victoria.]

Hur lärde ni in hunden att springa fram självmant på en raksträcka, om man som förare ligger bakom alltså så man slipper springa bredvid varje hinder. De flesta använder ju sig av ordet "fram" men är nyfiken hur ni tränade in det, har precis kommit till det steget i inlärningen att hon behöver lära sig detta.

Anmäl
2015-07-11 12:32 #1 av: Jetaime

Externbelöning! Du kan tex lägga en skål med godis eller en leksak på andra sidan ett vanligt hopphinder till att börja med (ta gärna hjälp av någon i början som kan ta bort skålen/leksaken om hunden springer runtom) och då kan du börjar skicka 'fram'. Och utöka med fler hinder när hunden fattar vad dwt är den ska göra :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2015-07-11 14:31 #2 av: drika

En skål med godisbit bakom hindret tex och tecken och kommando fram, gick bra:)

Anmäl
2015-07-11 21:27 #3 av: [Neoverona]

2-3 hinder i rak linje, springer lite i början säger kör (start ord) och vid andra hindret kastar jag leksak och säger fram igen.

- Australian Shepherds - 

www.neoveronas.wordpress.com

Medarbetare på Australian Shepherd iFokus

Anmäl
2015-07-11 21:33 #4 av: [.Victoria.]

Tack för tipsen! :)

Anmäl
2015-07-12 15:13 #5 av: Sugar Mist

:)

-

Anmäl
2015-07-23 20:35 #6 av: Kitten86

Tränade "fram" genom s.k bakåtkedja och belöning (alltid) efter sista hindret Glad

Satte ut typ 3-4 hinder med relativt mycket avstånd mellan varje hinder. Satte honom ganska nära sista hindret (och hade belöning på andra sidan hindret), skickade sen honom över med ett "fram hopp". Satte honom sen längre ifrån sista hindret och skickade med ett "fram hopp".  Därefter satte jag honom ganska nära näst sista hindret och skickade honom över båda hindren med "fram hopp", fortfarande med belöning efter sista hindret. Sen fortsatte jag att backa på så vis, steg för steg. Blir hunden lite osäker så backa ett steg tillbaka och fortsätta träna dig "bakåt" därifrån tills hunden blir trygg med vad som förväntas av den och att den förstår kommandot "fram hopp/fram". Allt eftersom min hund blev tryggare/ duktigare så ändrades kommandot från "fram hopp" till endast "fram". Jag valde att börja med kommandot "fram hopp" eftersom min hund kunde "hopp" och då kopplades ordet "fram" till "hopp" vilket de kan. Allt eftersom så behövs sen som sagt inte ordet "hopp" utan det räcker med "fram".

Lite virrigt skrivet kanske men hoppas du förstår Skämtar

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl