Träning

Hur gamla var era hundar?

2016-05-24 10:50 #0 av: Jetaime

Hur gamla var era hundar när ni började med agility?
Började ni med grunderna tidigare, tex. skicka genom tunnel eller mellan hinderstöd osv? Vid vilken ålder ungefär?

När började ni "på riktigt"? 

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-05-24 11:15 #1 av: Jetaime

Min hund var 14 månader när vi började. Hade inte testat eller kört agility alls innan, inte ens en tunnel (hoppat lite ute på promenader och balanserat på saker osv, men ingen agilityn). Zuki var min första egna hund och min första agilityhund och jag kunde inget om agility innan jag började, hade såklart sett lite innan på uppvisningar osv. 

Nästa hund kommer jag börja med lite grunder tidigare, men kommer inte ha så brottom ändå :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-05-24 11:50 #2 av: Fisherling

Eftersom jag kört Agility med vår Labbe Benji innan så var jag ju vääldigt taggad på att börja köra, men jag lyckades hålla mig i skinnet tills hon blev iallafall 10 månader, och då började jag bara väldigt försiktigt med slalom. Grundövningar som att krypa under filtar, balansera, hoppa över stockar och sånt har vi gjort mycket, så det var inte så svårt att föra över det till Agilityn.

Och nu går det ju vääldigt bra. 14 månader är hon och vi har verkligen blivit ett bra team på så kort tid. Och bättre kommer det bli! :D

Anmäl
2016-05-24 18:20 #3 av: Frida B

Vid ca 14 månaders ålder. Träffade honom vid 11 månaders ålder haha så kunde inte riktigt börja tidigare! Sen har jag alltid velat köra agility innan men inte kunnat pga... Ja brist på hund! Nästa vovve kommer redan som valp få gå tävlingsinriktad valpkurs, lära sig tunnel och olika kommandon som fram, lite lättare svängar osv. Sådant som är skonsamt för en liten valpkropp :)

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-05-25 10:01 #4 av: VendelaS

Med min förra hund (första egna) började med tunnlar runt 7-8 månaders ålder och med riktiga hinder när hon fyllt 1 och på allvar (högre hinder, slalom, tuffare svängar osv) när hon vart friröntgad. 

Med valpen (13 veckor)  jag har nu har jag redan börjat med grunder som "varsågod" och kommer fortsätta med andra grunder som target, rundakommandon och så småningom tunnlar (kanske inte såhär tidigt dock). Kommer inte börja på riktigt förrän hon är 1 och inte hårdträna förrän hon är friröntgad (förhoppningsvis).

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Anmäl
2016-05-25 11:12 #5 av: Frida B

#4 vad är det för ras du har skaffat? Shappe eller blev det annat denna gången? :)

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-05-25 15:38 #6 av: VendelaS

#5 Blev en flatcoat ;)

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Anmäl
2016-05-26 08:25 #7 av: Frida B

#6 kul! :D

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-09-28 16:33 #8 av: DogeLove

Typ vid 3 månader men då var det mer vi lägger en pinne typ 5cm över marken går över om Fjalar följer efter så får han jätte mycket beröm och godis och sen har det blivit lite mer med tiden nu är han dock 18 månader och vi ska försöka hitta en agility förening och träna på!😉🐶

Anmäl
2016-09-29 19:56 #9 av: XeZafir

Min hund började med Preagility redan som 6 månader. Vi gick kursen och tränade väldigt sparsamt mellan gångerna, som var lagt varannan veckan.

Allt eftersom hon blev äldre blev det mer träning. FÖrst när hon var 12 månader körde vi mer regelbundet och vi påbörjade alléslalom. Det gick fort fram för henne efter det.

Däremot är min lille skrutt full fart hela tiden och hon har inte tänkt så mycket, men det verkar ha kommit nu. Hon är idag 2,5 år och nu börjar byte och annat hitta en förståelse :)

Min älskade flasknos Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.