Annons:
Etikettinlärning
Läst 1026 ggr
Michaela-N
2013-08-12, 21:35

Hur få fart i slalom?

Har en papillonpojke på 3 år och vi har nyss kommit igång med agilitytävlande på riktigt. Men nu till saken - han AVSKYR slalom och går väldigt väldigt långsamt igenom det. Vi har tragglat länge med det hindret, varje gång han kört det på träning hemma i trädgården får han jättegod belöning och han blir nöjd.

Han blir snabbare i slutet av slalomen när han antagligen förväntar sig belöningen snart, men i början kan det gå jättesegt så att han tröttnar och kollar någon annan stans/blir ofokuserad. Hur ska jag göra för att göra honom mer motiverad i detta tråkiga hinder? 😉

Ska jag prova att köra från början, dvs. med mkt få pinnar och låta honom få beröm efteråt? Så att han blir snabb hela hindret, och sedan bygga på en pinne i taget.

Annons:
smurfan-13
2013-08-12, 21:56
#1

Hur har ni lärt in hindret? Slalomalle är en metod som ofta ger bra fart. Kanske gå tillbaks och träna det ett tag och se om han ökar farten?

http://www.youtube.com/watch?v=9lZl00MCndE&list=TLuUWlKPR7F2w

Beckibus
2013-08-18, 09:40
#2

Jag skulle tagit bort så det är 4 pinnar (kan han hindret så att du kan dra iväg gör det så han får bråttom att göra klart) sen när farten du vill ha kommer sätt dit 6 osv.

Vila i Frid världens bästa Iza.

Med Vänliga Hälsningar 
Rebecka

*Medarbetare på mops.ifokus och sheltie.ifokus*

http://workwithpaws.blogg.se/

Upp till toppen
Annons: