Etikettmånadens-medlem
Läst 3707 ggr
VStromberg
2014-04-18, 17:04

Månadens medlem April 2014

MelvinMimmiLufsen debuterar som månadens medlem här på Agility iFokus! Hon pluggar till djurvårdare, spelar gitarr och tycker om att fotografera. Tränar agility gör hon med både hund och hamster.

Hur länge har du haft hund?
Jag har inte egen hund på heltid, men har däremot hund varje helg. Jag hade en hund för ett tag sen, en Schäferblandning, som vi inte kunde ha kvar tyvärr. Men Nimbus har jag haft i snart ett år nu! Tiden går så fort…

Nimbus och Norton

Hur många hundar har du?
En, ibland två. Nimbus är här i princip varje helg, och ibland följer hans kompis Norton, en 12-årig goldenblandis med. Men jag tränar bara med Nimbus, då Norton är lite för stel för agility och han har börjat få ont i höfterna. 

Berätta lite om din/dina hundar.
Nimbus är i juni 2 år, och är en blandras mellan Svensk Lapphund och Tibetansk Terrier. Han är väldigt speciell på många olika sätt, och jag har aldrig träffat en liknande hund. I stressiga miljöer (till exempel på tåg, i stan, i skolan) så är han lugn som en filbunke, och när folk fått gissa åldern på honom har de gissat på 5 eller 7 år.
Hemma däremot, är han som ett åskväder. Speciellt efter maten, då drar han runt hela soffan! Men väldigt rolig att träna med, då han tycker det är himla roligt! Vad vi än tränar, så har han skitkul! 
Men det som beundrar mig mest är hur bra han läser mig. När någon undrar hur jag mår, tittar dom på Nimbus. Han är som min spegel, och lite till. 

Nimbus

**Varför valde du att börja med agility och hur länge har du hållit på med sporten?
**Jag har alltid velat hålla på med agility, ända sedan jag upptäckte sporten. Men eftersom jag inte kunnat ha egen hund, har det inte blivit av. Tills nu! 
Sedan i höstas har jag hållit på med agility. Då vi började på kursen, som var varje Söndagkväll. Sedan har jag fortsatt träna, och jag älskar det verkligen!

Tävlar du?
Nej, men ska debutera i år. Tänkte först delta i en tävling den 1:a maj, men det blev för tajt med tid. Så ska först tävla inoffeciellt den 10:de maj, och sedan se om det finns någon tävling i närheten lite längre fram!

Bästa agilityminnet?
Svår fråga… Men bästa agilityminnet är nog näst sista kurstillfället, då det gick dunder för Nimbus! Mig gick det lite sämre för, då Nimbus har bättre kroppskontroll än vad jag har… Men ändå så var han jätteduktig! Han blev kallad både naturlig agilitystjärna, agilityhund och imponerande duktig! Blev så stolt den dagen. 

Sämsta agilityminnet?
Det var nog idag faktiskt. Han gick upp i varv alldeles för mycket, så han rymde från agilityplanen och sprang runt över hela brukshundsklubben och upp i skogen… Då var jag extremt orolig, och livrädd. Men vi fick ifatt honom igen, som tur var. Och som tur var så var vi ensamma på brukshundsklubben idag… 

Vad är det bästa med agility?
Allt! Nej men vet inte riktigt vad jag tycker är allra bäst, kanske det otroliga samspelet mellan hund och förare? Eller kanske hundens glädje? Nej jag vet inte, finns så mycket att säga!

Har du fler djur?
Ja, jag har två marsvin, en guldhamster och två akvarium. Kör lite agility med Cindy (guldhamster) men det är på väldigt, väldigt enkel nivå. 

Vad jobbar du med? Eller, Vad gör du om dagarna?
Om dagarna pluggar jag till djurvårdare, för att sedan plugga vidare till antingen veterinär eller djursjukskötare.

Var kommer du ifrån? Var bor du nu?
Jag kommer från Lerum, en bit utanför Göteborg. Och jag bor fortfarande kvar här! Har inte flyttat någonstans, mer än runt om i Lerum.

Hur bor du?
Jag bor i ett radhus, i ett riktigt Svensson-område med allt inom gångavstånd. Skog, landet, ett flertal sjöar att bada i, aktivitetsparker, och ett torg med roliga butiker. Så jag bor ganska centralt här.
En liten trädgård, där hundarna brukar få gå på somrarna när det är för varmt inne. Ja, inte så märkvärdigt med andra ord.

MelvinMimmiLufsen gillar att fota både djur och natur.

Vad har du för andra intressen?
Förrutom djur? Jag har ett stort fotointresse. Det blir mest foton på djuren, och naturen, men även lite annat beroende på vad som dyker upp och på vilket humör jag är på.
Sedan spelar jag även gitarr, och har gjort det i ca 5 år. 

Vad är din högsta önskan?
Riktigt svår fråga. Men det måste nog ändå vara att flytta till Australien, och bo där permanent. Bo på en gård, med hundarna, några hästar och så, och öppna en egen djurklinik på gården.

Vad är storyn bakom ditt nick?
Melvin- Mitt 6 åriga marsvin, mattes älskling! Mitt "one in a life time" marsvin.
Mimmi- Mitt 4 åriga marsvin, lite blyg men väldigt, väldigt charmig.
Lufsen- Ett marsvin jag hade, som flyttade hit med Melvin. Har fick tyvärr bara 3 år, vi vet inte riktigt vad han dog av. Men det viktigaste var att han inte led, då han dog i sömnen.

Finns det något särskilt du skulle vilja berätta om dig själv?
Nej, tror inte riktigt det. Vet inte vad det skulle vara i sådana fall, mer än att jag älskar djur mer än någonting annat!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
✨Vill du ha chansen att bli månadens medlem? Anmäl ditt intresse HÄR ✨

MVH Viktoria S
- Sajtvärd på Agility Ifokus

Frida B
2014-04-19, 14:35
#1

Nämen kolla, där är jag ju! ;D

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

Upp till toppen