Etiketthälsa
Läst 861 ggr
hejhejhemsktmkthej1
2016-01-13, 21:17

Hundens kondition och styrka

Hej! Tänkte höra vad ni gör för att träna upp hundens kondition och styrka för att prestera så bra som möjligt på agilityplanen? Vad anser ni vara effektivast och vad tycker ni man ska lägga mest tid o energi på? Undrar även om ni som lagt ner mycket tid på att träna upp hundens kondition o styrka har märkt någon skillnad på agilityplanen? Tack på förhand!

XeZafir
2016-01-15, 09:30
#1

Vi har flera hundar och de springer mycket lösa tillsammans i skogarna runt om där vi bor, där är mycket backar och de far fram överallt. Sen har vi även bollkastning, vilket de älskar, och då satsar de alla för att komma först.

Så skogen är väl mest både kondition och styrka medan bollekarna mest blir kondition.

Ökad kondition märks på våra på agilityplanen, särskilt vid träningarna. Vi träningarna orkar de träna mer och längre än tidigare.

VendelaS
2016-01-16, 11:45
#2

Min hund får springa lös. Jag går mycket i berg där hon får hoppa mycket. 

Jag tränar även drag och skrittränar i mellan åt för att bygga muskler och förbättra konditionen. Hur det visar sig på agilitybanan i framtiden ska bli spännande att se!

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen